Kölcsönző

HK ügyelet - változás

A GHK általános és tanulmányi ügyelet a nyári időszak alatt

előzetes e-mail-es egyeztetés alapján működik.

Elérhetőség

1111 Budapest,

Irinyi József u. 1-17.

HÖK TÖMB

Tel.: 06-20-224-4139

(Telefonos ügyelet hétköznap 16-20 óra között)

ghk.ktk.bme.hu

Általános ügyek:
info@ghk.bme.hu

Tanulmányi ügyek:
tanulmanyi@ghk.bme.hu

Kollégiummal kapcsolatos ügyek:
kollegium@ghk.bme.hu

Szociális pályázattal kapcsolatos ügyek:
szoc@ghk.bme.hu

Ösztöndíjakkal kapcsolatos ügyek:
osztondij@ghk.bme.huKollégiumi felvételi eredménye a 2011/12/01 félévre PDF Nyomtatás
Kollégium - Elhelyezés
2011. július 18. hétfő, 10:46

A 2011/12/01 őszi félévre az előzetes kollégiumi felvételi eredmények itt érhetőek el.

A felvételhez minimum 3,3as KKI (termék, mecha esetén korrigált) vagy minimum 70 szociális pont és 1.0ás ösztöndíjindex vagy minimum 30 közösségi pont kellett.
A várólistán ezen értékek összege alapján kerültek elhelyezésre a jelentkezők.


Azon hallgatók, akik nem kaptak kollégiumi elhelyezést Felszólalással élhetnek a döntés ellen emailben a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre küldött levelükben, melynek tárgya FELSZÓLALÁS - <a neptun kódod> kell legyen.
Felszólalási határidő: 2011.07.21. (csütörtök) 23:59ig.

Az a hallgató, aki adott le jelentkezést, de ennek ellenére nem találja magát a listában, küldje el a rendszer által küldött visszaigazoló levelét a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre.

Sajnos a magas látogatottság miatt az oldalunk átmenetileg nem volt elérhető ezért elnézéseteket kérjük.

 
Frissítve - Kollégiumi Jelentkezés a 2011/12/01 (őszi) félévre PDF Nyomtatás
Kollégium - Elhelyezés
2011. június 21. kedd, 14:59

A 2011/12/01 (őszi) félévre a kollégiumi férőhely pályázat 2010.06.24. 00:01-től - 2011.07.15. 23:59-ig tart! (CEST szerint)

A teljes pályázati kiírás itt olvasható (ez tartalmazza a teljes kiírást, minden időpontot és minden fontos információt a jelentkezésről)

A jelentkezési felületet a http://kolireg.ktk.bme.hu oldalon érhetitek el!

Minden más rendszerben történő jelentkezés érvénytelen!


Az előzetes eredményt a ghk.ktk.bme.hu oldalon 2011.07.18. 12:00-ig hozzuk nyilvánosságra.

Ezt követi egy felszólalási időszak, (az esetleges eljárási hibák orvoslása céljából) 2011.07.18. 12:01 - 2011.07.21. 23:59 között.

A szobajelentkezés a végleges felvételi eredményeket követően várhatóan 2011.07.24. 00:01-kor indul.

 

GYIK 1.

K.: Én az előző félévben is kolis voltam, tehát bent szeretnék maradni. Akkor az előző őszi féléves átlagomat írjam a rubrikába? Mert oda az tavaszi féléves átlagomat kéri.

V.: Nem, a tavaszi ösztöndíjátlagodat kérjük, mert a bennmaradáshoz szükséges őszi átlagot a KTH-tól megkaptuk már.

GYIK 2.

K.: A Kármán Tódor Kollégium lakója és gépészmérnök hallgató vagyok a 2010/11/02-es félév kezdete óta. (egyben ez volt első félévem a BME-n az adott képzésen). Ha elértem a bennmaradási átlagot akkor biztosan kapok elhelyezést?

V.: Nem, bent maradó csak az lehet, aki a 2011. február előtt kezdte el a tanulmányait és kollégista volt az tavaszi félévben. Te bekerülő lehetsz.

GYIK 3.

 
Harmadolós póló vásár
Rendezvények - Rendezvény

A Harmadoló estről megmaradt pólók megvásárolhatóak HK fogadási időben!

 
Tájékoztató a 2011-es évi normatíva költségvetés maradványának elosztásáról PDF Nyomtatás
Ösztöndíjak - Tájékoztató
2011. május 24. kedd, 23:50

A Gépészkari Hallgatói Képviselet fontosnak tartja, hogy a hallgatók időben informálva legyenek a
hallgató normatíva maradványának elosztásának elveiről. Ez okból a GHK az alábbi irányelveket fogja
követni a normatívából történő maradék elosztásakor.

Miből is származik ez a maradék?
Mint minden szervezet, mi is számolunk egy kisebb tartalékkal bizonyos hibák kiküszöbölésére.
(Például KTH nem küldi el időben az átlagokat, hibásat küld, az Erasmusos hallgatók átlagai későn
érkeznek meg…)
Ezekre az esetekre teszünk félre bizonyos összeget a normatíva költségvetés tervezésekor.

Részletek itt.

 
Nyílt HK ülés - 2011.04.12 PDF Nyomtatás
Rendezvények - Rendezvény
2011. április 07. csütörtök, 11:51

Kedves Hallgatótársak!

A BME-n a hallgatói érdekek képviselete nagy hagyományokkal bír. Az elmúlt 20 évben kifejlődött képviseleti rendszer hatékonyságának növelése azonban továbbra is fontos feladat. E célból kerül megrendezésre április 12.-én kedden egy nyílt HK ülés.(KTK FSZ009 20:00)

Ha nem a Kármán Tódor Kollégiumban laksz és eljönnél, akkor a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre írj egy mailt április 11. hétfő 18:00-ig, tárgy: nyílt ülés, a szövegben pedig legyen benn a neved. (Portán való átjutáshoz szükséges)

Kiknek ajánljuk a részvételt?

· Mindenkinek, akit egy picit is érdekel a hallgatói mozgalom,

· Azoknak, akik érdeklődtek volna a HK iránt, de nem tudták, hogy mennyi munkával jár,

· Azoknak, akiknek kérdéseik vannak...

(Klikk a képre a nagy méretért)

 
KTK Könyvtár PDF Nyomtatás
Kollégium - Könyvtár
2011. március 21. hétfő, 19:42
Kedves Kollégisták!

A Kármán Tódor Kollégium könyvtárának könyvei továbbra is elérhetők minden kollégista számára.  A kölcsönözhető könyvek listáját megtaláljátok itt, további tudnivalókat pedig a könyvtár szabályzatában olvashattok. Sajnos, mivel a rendelkezésünkre álló leltár nem teljesen friss, lehetséges, hogy néhány könyv a táblázatból nem található meg ténylegesen a könyvtárban. Ezért elnézéseteket kérjük, és igyekszünk folyamatosan frissíteni azt.

Kölcsönzés menete: Amennyiben valamelyik könyvet ki szeretnétek kölcsönözni, minden nap 20 óra után keressétek az ügyeletes mentort (kilétéről a portán kaptok felvilágosítást), vagy küldjetek egy levelet a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre, és valaki felveszi veletek a kapcsolatot ez ügyben. Ugyanide írjatok amennyiben bármilyen más kérdésetek van a könyvtárral kapcsolatban.

Üdvözlettel,
KTK Mentorok
 
Beszélj ingyen a BME-s ismerőseiddel! PDF Nyomtatás
2010. november 26. péntek, 18:15

Szia!

Gondoltál már arra, milyen jó lenne minden BME-s ismerősöddel ingyen beszélni? Mostantól ez lehetséges!

BME Évfolyam tarifa
- 0 Ft-os percdíj egymás között 
- havidíj 1500 Ft- ebből 1000 Ft lebeszélhető
- 18,05 Ft / perc
- 18,75 Ft / SMS

Nem kell hozzá más, csak egy érvényes diákigazolvány!
Számhordozással is köthetsz szerződést és egy hallgató több előfizetést is vásárolhat.


További információ:

 
Rendezvények - Rendezvény

Faulhaber

A Faulhaber a miniatűr és mikro motorok területén a technológiai élvonalba tartozó, innovatív vállalat. Azon piacok számára kínál hajtásmegoldásokat, amelyeken a pontosság és a megbízhatóság a döntő a legkisebb térrészekben. Hajtásmegoldásai a világon egyedülálló, az biztosít számára tartós sikert és egészséges növekedést.

Honlap

 

 

Schaeffler

A Schaeffler Vállalatcsoport Szombathelyen LuK tengelykapcsolók, Debrecenben FAG csapágyak gyártásával, Budapesten pedig INA és FAG termékek forgalmazásával, azok műszaki tanácsadásával foglalkozik. Három magyarországi telephelyén összesen több mint 4200 munkavállalót foglalkoztat.

Honlap

 

 

Prysmian

A Prysmian társaság Magyarországon erősáramú kábeleket, csupasz és szigetelt vezetékeket gyárt, mely termékek belföldi és külföldi értékesítésével a hazai és nemzetközi energetikai iparág kiszolgálása az elsődleges cél. A kisteleki kábelgyár főleg erősáramú vezetékeket gyárt rézvezetővel, valamint speciális jelző- és vezérlő kábeleket. A balassagyarmati kábelgyár termékpalettáján megtalálható a különböző energia kábelek és vezetékek széles választéka.

Honlap

 

 

Opel

Az Opel gyökerei több mint egy évszázadra nyúlnak vissza. Több mint 110 éve tekint magabiztosan a jövőbe, és minden energiáját arra fordítja, hogy Önnek még élvezetesebbé tegye a vezetést. Több mint 110 év szenvedélyes mérnöki teljesítményét sűríti új vezérelvük három szavába: „Wir leben Autos”.

Honlap

 

 

BorsodChem

A BorsodChem Zrt. Európa egyik piacvezető MDI, TDI, PVC és klóralkáli termék gyártója. Széles körben felhasznált, kiváló minőségű alapanyagokat biztosít számos iparág számára. 2011. február óta a Wanhua Industrial Group, a világ leggyorsabban növekvő poliuretán alapanyaggyártó és értékesítő vállalatcsoportjának tagja.

Honlap

 

 

Eurosolid

Az EuroSolid Kft. megalakulását az a cél vezérelte, hogy Magyarországon a legjobb minőségben segítse a gépészeti és terméktervezésben tevékenykedő cégeket, vállalkozásokat a SolidWorks 3D-s CAD rendszer alkalmazásán keresztül.

Tevékenységük a SolidWorks rendszerek képviseletében kiterjed a szakmai támogatásra, oktatásra, tervezési feladatok fel- és átvállalására, illetve különböző szakmai szoftveres vizsgálatokra.

Honlap

 

 

Euroform

Az Euroform a fröccsöntött műanyag alkatrészek gyártásához használt szerszámok egyik vezető fejlesztője és gyártója Európában, pl. a belső és külső járműalkatrészek, a hajtások vagy a motortér területén. Ügyfeleik közé tartoznak többek között autóipari, valamint élelmiszer- és csomagolóipari vállalatok.

Honlap

 

 

Caterpillar

A Caterpillar Magyarország Zrt. 1992. augusztus 17-én alakult. Tulajdonosa 100%-ban a svájci székhelyű Caterpillar Overseas S. A. (COSA). A világszerte több mint 70 ezer alkalmazottat foglalkoztató cégóriás központja az Amerikai Egyesült Államokban, Peoriában található. A vállalat gödöllői telephelyének fő tevékenységi körébe tartozik a Caterpillar földmunkagépek bizonyos hegesztett fémszerkezeteinek gyártása. Termékeik 99%-át exportálják, jelenleg elsősorban Belgiumba, Nagy-Britanniába, Hollandiába, Franciaországba és Németországba.

Honlap

 

 

Kirchoff Automotive

A Kirchoff Automotive vállalat az autóiparban használt fém alkatrészek – és a mai autókhoz való hibrid szerkezetek – fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozik amióta csak léteznek autók. Egyéni alkatrészek gyártójából nemzetközileg elismert, alkatrészeket és üres karosszériákat forgalmazó vállalattá nőtték ki magukat.

Honlap

 

 

eCon Engineering

Az eCon Engineering Kft., mint egy multidiszciplináris mérnöki tanácsadó vállalkozás meghatározó tevékenységi köre a végeselemes analízissel támogatott fejlesztési együttműködés. A cégnél összegyűlt szakmai tapasztalatokra alapozva széleskörű végeselemes-fejlesztői mérnöki szolgáltatásokat kínál partnereik részére.

Emellett egyedi igények alapján saját tervezésû szerelõ automatákat, speciális célgépeket, robotcellákat, tesztereket szállít az autóipar és az elektronikai ipar részére.

Honlap

 

 

Flexlink

A FlexLink automatizált termékáramlási megoldásokat kínál, és fejlesztéseivel piacvezető a modern szállítópálya rendszerek terén, melyek a világ számos gyárában segítik elő a hatékony termelést, elsősorban az autó- és elektronikai ipar, valamint az egészségügyi és a napi fogyasztási cikkek gyártása terén.

Honlap

 

 

Kays

A Kays Kft. 2004-ben alakult meg, 100 %-os magyar családi tulajdonnal. Kezdetben műszaki műanyagok kereskedelmével és újrahasznosításával foglalkozott, 2009-ben vásárolta az első extrudert,  ma 3 db kétcsigás extruderen, 4500 to kapacitással dolgozik közel 30 munkatárssal. Elsősorban saját kompaundokat gyárt és bérmunkát végez. A cég gyártási know-how-ja egy ezen a területen több mint 25 éves tapasztalattal rendelkező német céggel történő szoros együttműködésen alapul.

Honlap

 

 

Aktuál Bau

Az Aktuál Bau Építőipari és Kereskedelmi Kft. meghatározó szereplője a magyar ipari, kereskedelmi és szolgáltató épületek fővállalkozói piacának. A vállakozás kezdetben könnyűszerkezetes és vasbeton vázas csarnokok generálkivitelezésével foglalkozott, mára már számos irodaház, szálloda, sportlétesítmény, valamint hagyományos technológiával készült épület is szerepel referenciáik között.

Honlap

 
« ElsőElőző5152535455KövetkezőUtolsó »

55. oldal / 55

Oktatás Hallgatói Véleményezése

GHK jegyzetek

Az elkészült jegyzetek innen tölthetők le:

Anyagszerkezettan
Gép- és szerkezeti elemek
Gépgyártástechnológia
Matematika A2
VEM alapjai

Jelszóért érdeklődj az info@ghk.bme.hu
e-mail címen.

BME Sportközpont kedvezmény

Közösségi hírcsatorna

A közösségi levelezőlistára itt tudtok le- és feliratkozni.

E-mail:

Pultozz az Egyetemen!

Rendezvényüzemeltetői állás

Hirdetés

Együttműködő partnereink