Skip to content

Jelentkezz hallgatói képviselőnek!

Idén is elérkeztünk a Hallgatói Képviselet Tisztújításához. Az önkormányzatiságból következik, hogy minden, a Gépészmérnöki Karra beiratkozott hallgató választó és választható. Fontos, hogy a megfelelő emberek képviseljék a Hallgatói Önkormányzatot a következő évben is, ezért fontold meg indulásod.

Online jelentkezési határidő: 2021. szeptember 15. (szerda) 23:59:59

Jelentkezési lap leadási határideje: 2021. szeptember 16. (csütörtök) 12:00

(A határidőn túl beérkező, vagy hiányos jelentkezés érvénytelen!)

Ízelítőül, hogy mivel foglalkozhatsz HK-sként:

Kollégiumi ügyek intézése, legyen szó a felvételi eljárás lebonyolításáról, a fegyelmi eljárásokon való részvételtől, az Üzemeltetővel való kapcsolattartáson keresztül minden olyan ügyről, ami a Kollégisták mindennapjait érinti.

A Szociális illetve Ösztöndíj Bizottságaink foglalkoznak a hallgatói normatíva minél igazságosabb, motiválóbb elosztásával. Az Ösztöndíj Bizottság felel az összes teljesítményalapú ösztöndíjért, úgymint Tanulmányi, Kari BME, Szakmai, Sport, Közösségi, Közéleti ösztöndíj. Ha szeretnél részt venni a kiírások, pontrendszerek, elosztási elvek készítésében, akkor itt a helyed. A rendszeres szociális ösztöndíjakra félévente beérkező több mint 200 pályázat elbírálása a Szociális Bizottság feladata, ezen kívül részt veszünk a pontrendszer kialakításában, folyamatos fejlesztésében.

Tanulmányi és Oktatási Bizottságunk feladata kevésbé látványos, de annál inkább érezhető. A Bizottság segít összeállítani a Kar ZH-naptárát, vizsganaptárát. Akik ebben a bizottságban dolgoznak, azok folyamatos kapcsolatban állnak az oktatókkal, és arra törekednek, hogy minél egyenletesebben oszoljon el a terhelés a félév során. Ezen kívül a hallgatói kérelmek elbírálásában is részt vesznek, ebből kifolyólag tanácsot tudnak adni nektek ügyes-bajos problémáitokban. A bizottság részt vesz a különböző képzéseink felülvizsgálatában, és a beérkező információk feldolgozásában, ezek alapján az új tantervek kidolgozásában is.

Ha valami pezsgőbb dologra vágysz, akkor megtalálhatod a helyed rendezvényesként, hiszen a Kar hagyományait őrző eseményeket is mi szervezzük. Ilyen a Kollégista avató, Gólyabál, Gyűrűavató, Harmadoló Est, vagy akár a Kulturális és Szakmai hét. Mindezen rendezvények, és a kollégiumi öntevékeny körök, szakosztályok és a Hallgatói Képviselet gazdasági felügyeletét a gazdaságisaink látják el.

Ha kedvet kaptál valamelyik területhez, akkor gyere, és jelentkezz HK-snak!

A jelentkezés/jelölés menete:

Az ide kattintva elérhető jelölő lap kitöltése és leadása.

A leadás helyszíne: BME K. épület 1. emelet 61. EHK iroda

Leadás lehetséges időpontja: H-P 10-14 óra

A jelentkezést/jelölést szükséges elektronikusan is leadni!

Küldj e-mailt a ghk.tisztujitas@ghk.bme.hu címre a jelentkezési időszakban. A határidőn túl beérkező jelentkezés érvénytelen!

Az e-mail tárgya ez legyen: „HK jelentkezés”.

Az e-mailnek a következőket kell tartalmaznia (a szöveges anyagokat .docx formátumban):

– jelentkező neve

– igazolványkép (álló formátumú, 2:3-as képarányú, rövidebbik oldala legalább 800 px, .jpg vagy .jpeg kiterjesztésű, Word fájltól külön csatolva)

– jelentkező telefonszáma

– jelentkező e-mail címe

– jelentkező szakja

– jelentkező beiratkozásának éve

– rövid (maximum 60 szó) bemutatkozás, arról, hogy mit kell tudni rólad (ez fog kikerülni a fórumon a PowerPoint prezentációba és ez kerül felolvasásra)

– hosszabb (minimum 2000, maximum 2200 karakter szóközzel együtt) bemutatkozás a jövőbeli HK-s terveidről, az eddigi munkásságodról (ez fog megjelenni a KÁTÉ választási különszámában)