Kölcsönző

HK ügyelet

Ügyeleti idő:
hétfőnként 16-17 óráig
keddenként 19-20 óráig

Elnöki fogadóidő e-mailes egyeztetés
alapján egyéni időpontokban

Elérhetőség

1111 Budapest,

Irinyi József u. 1-17.

HÖK TÖMB

Tel.: 06-20-224-4139

(Telefonos ügyelet hétköznap 16-20 óra között)

ghk.ktk.bme.hu

E-mail a HK-nakBolyai Konferencia 2015 PDF Nyomtatás
Rendezvények - Rendezvény
2015. április 25. szombat, 22:19

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem természettudományos és informatikai szakkollégiuma, a Bolyai Kollégium idén immár 20. alkalommal rendezi meg a Bolyai Konferenciát.

A Konferencia mindenféle témára nyitott, fiatalok részvételével zajlik, és az előadásokon kívül kötetlen programokat is magában foglal.

A Konferencia időpontja 2015. május 2-3.

A konferencia plakátja ide kattintva érhető el.

Bővebb információkért kattintsd ide.

A részletes programokért kattints ide.

 
Prof. Dr. Martin Winterkorn előadása PDF Nyomtatás
Rendezvények - Rendezvény
2015. április 23. csütörtök, 17:34

Prof. Dr. Martin Winterkorn, a a Volkswagen AG elnöke, előadást tart a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen!

Időpont: 2015.04.29.

Helyszín: IB028-as terem

Az előadáson való részvétel regisztrációhoz kötött.

A részletekért kattints ide.

 
Sajtóközlemény a szakmai fórum után PDF Nyomtatás
Hírek - Rövid Hírek
2015. április 20. hétfő, 23:39

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészkari Hallgatói Képviseletének szervezésében szakmai fórum került megrendezésre hétfőn este 18 órától a Műegyetemen a hazai ipari termék- és formatervező mérnök képzésért. A fórumon jelen volt többek között Dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár, Dr. Péceli Gábor az egyetem rektora, Dr. Czigány Tibor a Gépészmérnöki Kar dékánja, a Miskolci Egyetem, a Nyugat-magyaroszági Egyetem, az Óbudai Egyetem képviselői, továbbá nagy számban a Műegyetem Gépészmérnöki Karának oktatói és diákjai.

A másfél órán keresztül tartó fórum alatt oktatók, hallgatók illetve az ipar képviselői szólaltak fel a szak létjogosultsága mellett és konkrét projektekkel is alátámasztották érvelésüket. A fórumon az előzetesen ismertettek szerint kizárólagosan szakmai szempontok mentén volt lehetőségük a részvevőknek is kérdéseket feltenni, álláspontjukat ismertetni.

Az Államtitkár Úr részére átadásra került egy, a hallgatók munkáiból összekészített bemutató anyag, továbbá több külföldi egyetem által kiadott nyilatkozat, amelyben a továbbiakban is támogatásukról biztosítják a hazai ipari termék- és formatervező mérnöki képzést. A nyilatkozatot aláírók között volt a holland Technische Universiteit Delft (Delfti Műszaki Egyetem) is, amely 20 évvel ezelőtt is kulcsfontosságú szerepet játszott az itthoni képzés elindításában, ma pedig a design területén a legelismertebb intézmény Európában.

A Gépészkari Hallgatói Képviselet a 2015. április 19-én kiadott állásfoglalásában (http://goo.gl/8eiwCU) megfogalmazottakat a továbbiakban is fenntartja és bízik benne, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumával folytatott szakmai egyeztetések a szakmegszüntetésekkel kapcsolatosan mindenki számára megfelelő eredménnyel zárulnak.

További információk elérhetőek a kezdeményezés Facebook oldalán:

https://www.facebook.com/termektervezokepzesert

 

Budapest, 2015.04.20.

Gépészkari Hallgatói Képviselet

 
Szakmai fórum - ipari termék- és formatervező képzés PDF Nyomtatás
Hírek - Hírek
2015. április 19. vasárnap, 21:41

A Gépészkari Hallgatói Képviselet tisztelettel meghív minden érdeklődőt a 2015. április 20-án (hétfőn) 18:00 órakor tartandó, az ipari termék- és formatervező mérnöki alapszakról szóló szakmai fórumra. A fórum helyszíne a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Központi épületének (1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3.) AudMax előadóterme (KF. 51.).

A fórumon bemutatásra kerül az ipari termék- és formatervező mérnöki alapszak hallgatói munkák, OTDK dolgozatok és egyéb szakmai eredmények tükrében. Az esemény aktualitását az Emberi Erőforrások Minisztériumának 2015. április 17-én napvilágot látott, az említett szak megszüntetéséről szóló tervezete adja.

A fórumon felszólal a Gépészmérnöki Kar vezetése, a Kar oktatói, meghívott vendégeink, jelenlegi és végzett hallgatók. A program végén egy közös nyilatkozatot adunk ki a szak megtartása érdekében.

A fórum Facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/451703084995390/

Feltétlenül számítunk megjelenésetekre!

 
Állásfoglalás PDF Nyomtatás
Hírek - Hírek
2015. április 19. vasárnap, 21:22

Az április 17-én (pénteken) napvilágot látott tervezet szerint a Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság megszüntetné az ipari termék- és formatervező mérnöki képzést az alapszakokon, amely képzés Karunkon is folyik. (ide kattintva elérhető)

A Gépészkari Hallgatói Képviselet határozottan tiltakozik a tervezetben foglaltak ellen és kiáll az ipari termék- és formatervező mérnöki alapszak mellett.


Hisszük, hogy egy olyan képzésről van szó, amire szükség van a műszaki képzések területén. Ezt bizonyítja az az évi több száz fiatal, akik a szakra felvételiznek és annak elvégzése után sikerrel helyezkednek el az iparban.

Az ipari termék- és formatervező mérnök képzés sajátossága, az első félévtől az utolsóig tartó, a hallgatók egyéni, illetve csoportos munkáján alapuló, terméktervező stúdióban, modell vagy prototípus gyártó műhelyben és gyakorlati, iparvállalati terepen végzett, projekt jellegű integrált terméktervezési gyakorlat, amely a diplomához szükséges, összesen 210 kredit értékű munkának mintegy a negyedét teszi ki. Ez alapján elmondható, hogy a képzés maximálisan megfelel a műszaki alapszakokkal szemben támasztott azon kormányzati elvárásnak, hogy az alapképzés gyakorlatorientált legyen, sőt a felsőbb évfolyamos projektfeladatok, szakdolgozatok valós vállalati környezetben való megoldása a - Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság által kiemelten támogatott - duális képzés modelljéhez közelít.

A fentiek tekintetében kérjük, hogy támogassátok Ti is a szak megmentésére irányuló kezdeményezéseket, melyet karunk vezetése, oktatói és más hazai felsőoktatási intézmények elismert szakemberei és diákjai is támogatnak:
https://www.facebook.com/termektervezokepzesert

http://www.peticiok.com/termektervezo_kepzesert


Budapest, 2015. április 19.

BME Gépészkari Hallgatói Képviselet

 
Dékáni szünet PDF Nyomtatás
Hírek - Hírek
2015. április 18. szombat, 18:35

A Gépészkari Napok szakmai rendezvényeinek sikeres lebonyolítása érdekében 2015. április 22-én (szerda) 12:00 órától dékáni szünet lesz a Gépészmérnöki Karon. Más karok által beoktatott tárgyaknál előfordulhat, hogy megtartják az órákat, érdeklődjetek az oktatóknál erről.

 
Közéleti Műhely PDF Nyomtatás
Hírek - Rövid Hírek
2015. április 18. szombat, 12:04

A Gépészkari Hallgatói Képviselet előadássorozatot indít Közéleti Műhely címmel. Várjuk azok jelentkezését, akiket foglalkoztat az érdekképviselet és szeretnének aktívan részt venni a közéletben. Az előadásokon bepillantást nyújtunk a GHK belső működésébe, az Egyetem felépítésébe és működési mechanizmusaiba.

További részletekért kattints a Bővebbenre!

Bővebben...
 
Civil tér, EFOTT megjelenés PDF Nyomtatás
Hírek - Hírek
2015. április 17. péntek, 22:41

Kiírásra került egy pályázat, melynek keretein belül az egyetemen működő öntevékeny körök, szakkollégiumok és HKT részére lehetőség nyílik a 2015-ös velencei EFOTT rendezvényen a Civiltér programjain képviselni egyetemünket.

A pályázati kiírást és adatlapot ITT érhetitek el. Minden további kérdés esetén keressétek Varga Ágoston, EHK képviselőt ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ).

Üdvözlettel: BME EHK

 
Michael Frayn: Koppenhága casting PDF Nyomtatás
Hírek - Rövid Hírek
2015. április 17. péntek, 22:39

A Műegyetemen lassan hagyománnyá válik, hogy néhány évente színre visszük Michael Frayn  Koppenhága című darabját.  A háromszereplős kamaradráma Werner Heisenberg, Niels Bohr és felesége, Margrethe beszélgetésein keresztül keresi a választ olykor egészen egyszerűnek tűnő kérdésekre, mint például "Mit mondtunk egymásnak 1941 szeptemberében, Koppenhágában?";  néha kicsit nehezebbekre, "Miért ért véget ott és akkor a barátságunk?"; és néha olyanokra is, amire sokan és régóta keresik a válaszokat, és néha túl sokat is találnak: "Milyen erkölcsi felelőssége van egy fizikusnak? Mik a kötelességei egy hazafinak és mi az emberséges?"

Ha érzel magadban vállalkozó kedvet, ha szívesen áldoznál színjátszásra a szabadidődből, és érdekel a háború és a tudomány összefonódásának e drámája, akkor itt a helyed köztünk! A jelentkezéseket Sükösd Csaba Tanár Úrnak küldjétek: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Várjuk jelentkezéseteket!

 
Gépészmérnök-képzésért Alapítvány adó 1% PDF Nyomtatás
Pályázatok - Pályázatok
2015. április 16. csütörtök, 16:03

A Gépészmérnök-képzésért Alapítvány nevében köszönjük szépen a felajánlott adó 1%-át. A 2013. évi SZJA bevallás alkalmával az alapítvány 715 944 Forint támogatást kapott.

Kérünk mindenkit, hogy idén is támogassa az alapítványt!

Az alapítvány adószáma: 18006070-1-43

A részleteket az alábbi dokumentumban olvashatjátok!

 
Adományozásra hív a HÖOK! PDF Nyomtatás
Hírek - Hírek
2015. április 16. csütörtök, 16:00

2015. 03. 25. és 04. 25. között a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája gyűjtést szervez a Kárpátalján élő, nehéz sorsú családok megsegítésére!

A részleteket az alábbi dokumentumban találjátok!

 
Dunai Regatta Sportfesztivál PDF Nyomtatás
Rendezvények - Rendezvény
2015. április 15. szerda, 12:05

Az alsórakpart az esemény napján átalakul szurkolói övezetté, ahova nagyon várjuk a BME szurkolóit is! Napernyők jelzik majd a bázisokat, lesz minden ami egy igazi szurkolótábor kiéptéséhez kell: tapsrudak, arcfesték, fröccs és jó zene!

A BME szurkolótáborának Facebook eseményét az alábbi linkre kattintva érhetitek el!
https://www.facebook.com/events/1428174327478098/

Gyertek el minél többen és szurkoljunk együtt a BME csapatának!

A Facebook esemény linkje: https://www.facebook.com/events/1601179883448261/

 
Pannon UniFest PDF Nyomtatás
Pályázatok - Pályázatok
2015. április 15. szerda, 12:00

A PANNON UNIFEST az Európai Unió összes egyetemének művészeti csoportjainak fesztiválja és versenye, ami Európában egyedüli lenne. A rendezvény keretében az Unió összes egyeteme itt, Veszprémben, a Pannon Egyetemen találkozva létrehozna egy multikulturális találkozót, amire a város és az ország egyaránt büszke lehet.

A versen plakátja ide kattintva tekinthető meg!

A részletes versenykiírásért kattintsatok ide!

 
HÖOK és az Aktív Fiatalok Magyarországon Kutatócsoport kérdései PDF Nyomtatás
Hírek - Hírek
2015. április 14. kedd, 12:26

A HÖOK és az Aktív Fiatalok Magyarországon Kutatócsoport tiszteletteljes kéréssel fordul hozzád. Arra szeretnénk megkérni, hogy véleményed elmondásával segítsd munkánkat! Nagy tisztelettel kérünk, hogy töltsd ki az alábbi linken található kérdőívet, és oszd meg velünk álláspontodat társadalmi, közéleti kérdésekről!Válaszaidat bizalmasan, anonim módon kezeljük, és csak statisztikailag összesítve használjuk fel!

http://www.aktivfiatalok.hu/kerdoiv-2015#quest

Segítségedet előre is köszönjük!

 
Stipendium Hungaricum program PDF Nyomtatás
Pályázatok - Pályázatok
2015. április 14. kedd, 11:40

A Stipendium Hungaricum program oktatáspolitikai célja, hogy az Európai Unió valamint az Európai Felsőoktatási Térség irányelveivel összhangban elősegítse a magyar felsőoktatás nemzetköziesítését, minőségfejlesztését, erősítse a magyar tudományos elit nemzetközi kapcsolatait, növelje a felsőoktatási intézménynek kulturális sokszínűségét és népszerűsítse a világban a versenyképes magyar felsőoktatást.

Bővebben...
 
Magyar Mérnöki Kamara Gépészeti Tagozatának diploma-díj pályázat PDF Nyomtatás
Pályázatok - Pályázatok
2015. április 10. péntek, 19:15

A Magyar Mérnöki Kamara Gépészeti Tagozata (MMK-GT) Diplomamunka Pályázatot hirdet kiemelkedően magas színvonalú, gépészeti témájú MSc diplomatervek elismerésére.

A pályázat részleteit és a hozzá szükséges dokumentumokat ide kattintva érhetitek el.

 
Az Erasmus+ programban részt vevő fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók kiegészítő pénzügyi támogatására PDF Nyomtatás
Pályázatok - Pályázatok
2015. április 10. péntek, 18:26

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Tempus Közalapítvány közösen pályázatot hirdet azon felsőoktatásban tanuló/dolgozó fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók, oktatók és a felsőoktatási intézmények nem oktató beosztású, adminisztratív munkatársai számára, akik a 2015/2016-ös tanévben Erasmus+ mobilitási ösztöndíjat nyertek el.
A támogatás célja egyenlő esélyt nyújtani a felsőoktatás területén is a speciális ellátást igénylő kiutazók számára az Erasmus+ programban.
Részletek és pályázati kiírás ide kattintva érhető el.

 
Erasmus szociális támogatás PDF Nyomtatás
Pályázatok - Pályázatok
2015. április 09. csütörtök, 18:24

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Tempus Közalapítvány lehetőséget hirdet azon felsőoktatásban tanuló hallgatók számára, akik a 2015/2016-os tanévben Erasmus+ tanulmányi célú mobilitási ösztöndíjat nyertek.

Pályázat részleteiért kattints ide!

Igénylőlapot ide kattintva tölthetitek le.

 
Sport ösztöndíj 2014/15 tavasz - végleges eredmény PDF Nyomtatás
Ösztöndíjak - Sport
2015. április 08. szerda, 15:04

A 2014/15-ös tavaszi félév Sport Ösztöndíj pályázat végleges eredménye ide kattintva érhető el.

Egy pont értéke: 44 Forint

Mindenkinek gratulálunk!

 
KBME, Szakmai ösztöndíj 2014/15 tavasz - végleges eredmény PDF Nyomtatás
Ösztöndíjak - Kari BME
2015. április 08. szerda, 14:59

A 2014/15-ös tavaszi félév Kari BME és Szakmai ösztöndíj pályázatok végleges eredménye ide kattintva érhető el.

A Kari BME ösztöndíj minimum határa: 80 pont.
Egy pont Forint értéke: 624 Ft.

Mindenkinek gratulálunk!

 
További cikkeink...
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 34

Dékáni Hivatal helyszín változás

A Gépészmérnöki Kar Dékáni Hivatala felújítás alatt áll. A munkálatok alatt a K.II.86-ba költözött át.

Közösségi hírcsatorna

A közösségi levelezőlistára itt tudtok le- és feliratkozni.

E-mail:

Hirdetés