MATLAB

A BME 2017. márciusától bevezette a 83 terméket tartalmazó teljes MATLAB®-Simulink® szoftvercsaládot az egész intézményre kiterjedő licenctípus formájában.
Ezen egyetemi licencet az oktatók, kutatók, hallgatók és dolgozók irodai, otthoni és hordozható számítógépen, valamint az egyetemi számítógépeken jogtisztán használhatják oktatási valamint nonprofit kutatási tevékenységhez.
A MATLAB programozási környezetben algoritmusfejlesztést, adatelemzést, megjelenítéseket és numerikus számításokat lehet végezni, használatával gyorsabban oldhatunk meg technikai, számítási problémákat. Széleskörűen használható különböző tervezési feladatok megoldására, beleértve a jel- és képfeldolgozást, a kommunikációs rendszereket, a szabályzástechnikát, a tesztelést és mérést, a pénzügyi számításokat, analíziseket.

A termékcsaládba tartozó Simulink multidomain szimulációs és modell alapú tervezési környezet dinamikus és beágyazott rendszerekhez. Interaktív grafikus környezetet és testre szabható blokk könyvtárakat biztosít, melyekkel különböző időfüggő rendszereket – mint például kommunikációs és szabályzó rendszereket – lehet tervezni, szimulálni, implementálni és tesztelni.
Az egyetemen elérhető a termékcsalád összes, jelenleg 81 kiegészítő toolboxa, melyek alkalmazás specifikus kiegészítő eszköztárak (pl. Optimization Toolbox, Signal Processing Toolbox, Image Processing Toolbox, Simscape Multibody, MATLAB Compiler, MATLAB Report Generator, stb.).

A program ismerete a legújabb technológiai és innovációs fejlesztésekben elengedhetetlen, legyen szó akár önvezető technológiáról, gépi látásról, robotikáról vagy 5G kommunikációs rendszerek fejlesztéséről.

Információk és letöltési lehetőség az alábbi linken érhető el egyetemi hálózatból: BME szoftver