A Mechatronika Szakosztály 2008-ban kezdte meg működését a BME Gépészmérnöki Karán. Megalakulása óta az egyik legnépesebb, legszervezettebb és legaktívabb szakosztállyá vált. Célunk a hallgatók számára lehetőséget biztosítani szakmai ismereteik elmélyítésére. Ennek érdekében előadásokat és gyakorlatorientált kurzusokat (pl. NYHL készítő, Internet of Things eszközkészítő, 3D-nyomtató, Arduino, Matlab és Wolfram Mathematica kurzust) szervezünk az érdeklődőknek. Szakosztályunk tagjai számos konzultációval igyekeznek segíteni a mechatronikus hallgatók és utóbbi időben a gépész hallgatók tanulmányait is. Továbbá a szakosztály rendelkezésére áll egy műhely, amely az önálló hallgatói projektek elkészítéséhez nélkülözhetetlen. A műhelyben egy 3D-nyomtatót is működtetünk, ahol főként hallgatótársaink megrendeléseit teljesítjük. A szakmai programok mellett a csapat összetartását is szem előtt tartjuk, így félévente többször is szervezünk közös szabadidős programokat, szakesteket.

Mechatronikus Gólyatábor
Az MSZO immáron nyolcadik alkalommal rendezi meg a Mechatronikus Gólyatábort, ami szinte egyedülálló az egyetemen olyan szempontból, hogy egy szaknak külön gólyatábora legyen. Itt a gólyák megismerhetik a szaktársaikat, az egyetemet és a felsőbb éves mechatronikusokat. Ezen felül alkalmuk nyílik „szétszedni” a laboratóriumokat és játékos/szakmai vetélkedőkön részt venni.

Ha szeretnéd gyakorlatban is alkalmazni az órán tanultakat vagy konzultációkat tartani és része lennél egy összetartó közösségnek, keress minket bátran!

Weblap
Facebook