Skip to content

Orvostechnika Szakosztály

Az Orvostechnika Szakosztályt 2013-ban alapította néhány, az orvosi-mérnöki határterület iránt érdeklődő hallgató az Anyagtudomány és Technológia Tanszéken. Rendszeresen szervezünk szakmai előadásokat és gyárlátogatásokat, illetve tagjainknak lehetősége nyílik projektekben is részt venni. Utóbbi területen jelentős fejlődésnek indultunk, ma már nemcsak az Anyagtudományi Tanszékünkkel ápolunk kiváló kapcsolatot, hanem a Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika Tanszékkel is.

Szakosztályunk fontos szerepet tölt be az orvostechnikai irányú tehetséggondozásban. Tagjaink jelentős mennyiségű TDK-dolgozatot készítenek minden évben, illetve tudományos cikkek létrejöttét is támogatjuk.

Előadásainkat változó időpontokban rendezzük, amelyről Facebook oldalunkról vagy kihelyezett plakátjainkról kaphatnak a hallgatók bővebb információkat.

Szakosztályunk többsége jelenleg a Gépészmérnöki Kar, illetve a Villamosmérnöki és Informatikai Kar egészségügyi mérnök hallgatói közül kerül ki. Tagságunk jelenleg kb. 40 fő (aktív és próbás tag), illetve munkásságunkat 6 mentor is segíti.

Ha érdekel a különféle orvosi eszközök, implantátumok és protézisek tervezési és fejlesztési folyamata, illetve szeretnél ezen a tématerületen kutatói tevékenységet folytatni, akkor köztünk a helyed!