Skip to content

Solar Boat Team

A BME Solar Boat Teamet 2014-ben alapította három gépészmérnök hallgató azzal a céllal, hogy megépítsék Magyarország első, napelemmel meghajtott elektromos hajóját és ezzel a hajóval 2016 nyarán részt vegyenek a hollandiai Dutch Solar Challange és a Monaco Solar Boat Challange futamain. 2016 nyarára elkészült Rosana, a team első hajója. A 2016-os versenyévad a két versenyen való részvétellel zárult.

Ezt követően a 2017-es évadban a mérnöki gárda az első hajó konstrukciós hibáinak kijavítására vállalkozott. A csapat idén is részt vesz a monacói világversenyen, megújult formában, 8 új taggal bővülve. Idén egy új lehetőségként – a helyi egyetem meghívására – Kalinyingrádba is ellátogat a BME Solar Boat Team, hogy részt vegyen a több mint 5 éves múlttal rendelkező nemzetközi Solar Regattán.

A projekt, a kezdeti három főből, mára egy 25 fős társasággá nőtte ki magát, ahol a hallgatók a gépészet, elektronika és marketing területein dolgoznak.
A 2018-as évadban az új hajó építésére vállalkozik a team. Az új évad új kihívásokat rejt magában. Ha Te is részese lennél ezeknek a kalandoknak, kérdeznél tőlünk vagy csatlakoznál hozzánk, keress minket az alábbi e-mail címen vagy nézd meg Facebook-oldalunkat!

Facebook