Csapatunk elsődleges feladata a Kármán Tódor Kollégiumban az internet-szolgáltatás biztosítása több mint ezer felhasználó számára, valamint az ehhez szükséges vállalati szintű hálózati infrastruktúra és szerverpark üzemeltetése, fejlesztése. Ezen kívül számos weboldalt, levelezőlistát és webtárhelyet tartunk fent a kollégiumi, kari és egyetemi közösségeknek, folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal.
Feladatunk ellátásához rendszeresen veszünk részt belső, tagjaink által tartott, valamint külső képzéseken is, melyeken bővíthetjük és a gyakorlatban is elmélyíthetjük tudásunkat. Ennek eredményeképpen a gépészkari diploma megszerzése után webfejlesztőként, rendszermérnökként, rendszergazdaként is el tudunk helyezkedni, amit igazol számos régi tagunk pályaválasztása is.
A jelenleg is futó legnagyobb projektünk a teljes wifi lefedettség kiépítése a kollégiumban, ennek keretein belül a tesztrendszerek most is aktívak, a kollégisták számára is elérhetőek. Komoly kihívást jelent az új eszközök megismerése, összehangolása és optimalizálása egy ekkora hálózatban, azonban a nehézségek ellenére több száz elégedett felhasználó igazolja vissza munkánk eredményességét.