A Gépész Sport Szakosztály fogja össze a gépészkar sportéletét, és nagyban segíti az egyetemi sport fejlődését. Tevékenységi körünk 3 fő területre osztható: rendszeres sportfoglalkozások, sporteszközök biztosítása és rendezvények.

A rendszeres sportfoglalkozások keretein belül ingyenes edzési lehetőséget biztosítunk: az elmúlt félévek során tartottunk már többek között futó-, taekwondo-, zumba-, aerobic- és salsa edzést is. A versenyezni vágyó hallgatóknak sem kell a zsebükbe nyúlniuk: minden félévben elindítjuk a Kármán teremfoci bajnokságot, a Kármán Tódor Kollégium tornatermében, ahol 3v3 játékrendszerben küzdhetnek meg egymással a csapatok.

Emellett a Kármán kollégiumban található kondi- és kardio termet, valamint a sportszerkölcsönzőt is mi üzemeltetjük. A kondibérletet rendkívül kedvezményes áron válthatja ki minden hallgató a BME Sportközpontban, ezután legeneráljuk a bérletét, és a nap 24 órájában használhatja a termet. A helyiségek állapotát mind higiéniai, mind funkcionális szempontból rendszeresen ellenőrizzük, és a szükséges javításokat eszközöljük. Kondiról további információk a body.ktk.bme.hu/ oldalon találhatóak. A sportszerkölcsönző a HK-tömb földszintjén üzemel, minden hétköznap este 20:30 és 21:30 között tart nyitva. Innen nagyon széles választékban kölcsönözhetőek sporteszközök akár tesiórához, akár magáncélra: a squash ütőtől kezdve a sátorig rengeteg dolog áll a rendelkezésetekre. A teljes lista és a kölcsönzés menete elérhető a sportszertar.ktk.bme.hu/ oldalon.

Végül, de nem utolsó sorban sport vonatkoztatású rendezvényeket szervezünk. A közösségépítő ereje miatt a legizgalmasabb feladatok közé tartozik például a közel 300 fős Gépészkari Jeges Est lebonyolítása, ahol korcsolyázás közben érezhetik jól magukat karunk hallgatói. Emellett évről-évre rendezünk fekvenyomó versenyt, focikupát, részt veszünk a több száz fős BME Sportnap, BME Jeges Est és MűMaraton lebonyolításában. Minden szemeszterben igyekszünk kielégíteni a hallgatói igényeket, és akár kisebb létszámú programokat is kínálunk: túrázás, airsoft és biciklitúra, valamint ezekhez hasonló programok is várták már az érdeklődőket.