A Gillemot László Szakkollégium (GLSZ) 2018 őszén alakult, és az azóta eltelt másfél évben sikerült egy jó közösséget építenünk, valamint számos, az egyetemi tanulmányokon túlmutató programot szerveztünk. A GLSZ elsődleges célja egy olyan közösség létrehozása, amelyben a tagjaink egymást segítve fejlődhetnek tanulmányaik előrehaladtával.

Fő profilunk a fémes anyagtudomány, beleértve mindent az alapanyagok alakadásától, a kötéstechnológiákon át egészen a hétköznapi és különleges alkalmazásokig. Tagságunkat tekintve számos első és másodéves jelentkezik hozzánk, de teljesen más irányba tanuló tagjaink is akadnak.

Az elmúlt évben több nagy eseményt szerveztünk a Kar hallgatói számára. Immár hagyományosan, novemberben megrendezésre kerül a G épület vetélkedő több Szakosztály segítségével, amelyen négy fős csapatok versenghetnek a győzelemért. Tartunk nyilvános vitaesteket, illetve több tantárgyból is nagy sikerű ZH és vizsga konzultációkat.

A gyakorlati tudásunk bővítése érdekében nyílt és belsős gyárlátogatásokat is szerveztünk. Fontosnak tartjuk az érdeklődő fiatalok bíztatását a mérnöki pályára lépés felé, ezért előadást tartottunk a Kutatók Éjszakáján, részt vettünk a Gyerekegyetem+ rendezvényein és középiskolákba is ellátogattunk a karunkat bemutatni. Részt vettünk továbbá a BME Önkéntes Napján, amely segítségével hozzájárulhattunk környezetünk megszépítéséhez.

A belsős és csapatépítő tevékenységeket sem hanyagoltuk el, 2 hetente összegyűltünk a szorgalmi időszakban a GLSZ-t érintő szervezési feladatok átbeszélésére. Tartottunk nyári tábort Balatonlellén, kirándultunk Szlovákiában ősszel és síelni is voltunk télen.

Összességében egy összetartó közösséget alakítottunk ki az elmúlt időszakban, aminek a részesei támogatják egymást a rögös egyetemi úton, és nyitottak az újonnan bekapcsolódók megismerésére is. Jelen vagyunk facebookon és instagramon, valamint a honlapunkon is közzétesszük az aktuális eseményeinket, beszámolóinkat.

Facebook

Instagram