A Gépészkari Hallgatói Képviselet nevében sok szeretettel üdvözlünk Titeket a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Karán! Megcsináltátok!

A következőkben megtalálhatjátok a legfontosabb tudnivalókat az egyetemi pályafutásotok megkezdéséhez. A legfontosabb információkat az egyetemi élettel, tanulmányokkal és a tanév megkezdésével kapcsolatban már összefoglaltuk számotokra. Éljetek ezzel a lehetőséggel! 

Az egyetemi életetek megkezdése sok új tudnivalóval és intéznivalóval is jár, ezért kérjük az alább felsoroltakat mindenképp tegyétek meg:

  • Olvassátok végig a weblapunk “Gólya” füle alatt található információkat, hiszen itt szinte minden fontos kérdésre megtalálhatjátok a választ. Kísérjétek figyelemmel az oldalt, hiszen az infókat folyamatosan frissítjük!
  • Lájkoljátok be a Gépészkari Hallgatói Képviselet facebook oldalát! A GHK facebook oldalán sok hasznos információt megtalálhattok. A legfontosabb határidőket és hasznos pályázati lehetőséget itt mindig megosztunk. Továbbá itt olvashatják majd a rendszeresen megjelenő Hasznos Tippek sorozatunkat is, amely segíthet számotokra mind a tanulmányaitokban mind akár a szociális pályázat leadásában.
  • Olvassátok gyakran a Hallgatói Képviselet hivatalos honlapját! A honlapunkon értesülhettek a legtöbb hivatalos információról, mint pl. a kollégiumi férőhelypályázat, a szociális ösztöndíjak, tanulmányi ösztöndíjak, a zárhelyik ütemezéséről stb. Ezekről semmiképpen nem érdemes lemaradni!
  • Jelentkezzetek az évfolyam és a szak hivatalos facebook csoportjaiba! Ezekben a csoportokban alapvetően csak az évfolyamtársaitok, a tankörvezetőitek és a Hallgatói Képviselet tagjai vannak benne, így pontos és gyors választ kaphattok a kérdéseitekre. Továbbá itt fogunk megosztani minden olyan hírt, illetve eseményt, ami Titeket érint. Fontos, hogy a saját nevetekkel jelentkezzetek a csoportba, mivel ténylegesen ellenőrizzük, hogy kiket veszünk be. 
  • Figyeljétek a Tankörvezetőtök jelentkezését! Hamarosan megkeresnek titeket Tankörvezetőitek, akiknek az a feladata, hogy végigkalauzoljanak Titeket az első egyetemi éveteken. Ők bármikor rendelkezésetekre állnak, ha valamiben elakadnátok a tennivalóitok között, vagy csak szívesen beszélgetnétek egy tapasztaltabb műegyetemistával.
  • Gyertek gólyatáborba! Ha érdekel titeket a gólyatábor, akkor mindenképp csekkoljátok le a gólyatábor hivatalos eseményénél található infókat!

Tudjuk, soknak tűnhet ez a sok információ egyszerre, de ez mind nagyon fontos az egyetemi életetek megkezdéséhez!

gólya