A nyári időszakban (július 1-től) a kollégiumban való lakhatás védettségi igazolvány meglétéhez van kötve, a hatályban lévő kormányzati szabályozások és a BME intézkedési terve szerint valósul meg a nyári elhelyezés.

A költözési csoportok:

Kiköltözés a KTK-ból

Átköltözés a BME kollégiumai között, vagy KTK-n belüli átköltözés

Beköltözés a KTK-ba

KTK szobában maradás

A költözési időpontra jelentkezés a mai estétől lesz elérhető itt a KEFIR-ben az „Időpontra jelentkezés” fül alatt. Kérünk mindenkit, hogy jelentkezés előtt figyelmesen olvassa el az irányelveket. Időpontra jelentkezni az időpontot megelőző nap 21:00 óráig van lehetőség.

Legyetek különös tekintettel továbbá arra, hogy szobába/ -ból első vagy nem első be- /kiköltöző csoportba tartoztok. 

  • Első beköltözőnek számít az a Hallgató, aki olyan szobába költözik be, ahol nem lakik bent még a szobatársa.
  • Nem első költözőnek számít az a Hallgató, akinek a szobatársa már beköltözött a szobába.
  • Első kiköltöző az a Hallgató, aki olyan szobából költözik ki, ahol a szobatársa még bent lakik
  • Utolsó kiköltöző az a Hallgató, aki olyan szobából költözik ki, ahonnan a szobatársa már kiköltözött 

Szobába első beköltözőknek, illetve szobából utolsóként kiköltözőknek csak munkaidőben van lehetősége be- /kiköltözni, mivel karbantartói jelenlét szükséges a szoba átvételéhez.

Fontos, hogy a beköltözés előtt részletesen olvassátok át a GHK weboldalán található költözési 1×1-et, valamint a GYIK oldalon is sok előzetesen felmerülő kérdésedre választ találhattok.

Költözésre meghatalmazással is van lehetőség az Irányelvekben leírtak alapján, a kitöltött Meghatalmazási űrlap meglétével.

A teljes Költözési Irányelvek dokumentum itt érhető el.

Az a kollégista, aki tanulmányi okok miatt nem tud eleget tenni költözési kötelezettségének engedélyt kérhet a BME HSZI-tól (kollegiumok@bme.hu) későbbi kiköltözésre 2021. június 21. 10:00 óráig, melynek eredményéről aznap 16:00 óráig értesítést kap HSZI-tól.

Felmerülő kérdés esetén keressetek bennünket bizalommal a kollegium@ghk.bme.hu címen, illetve a saját Kari Hallgatói Képviseleteteket.